MAR firar ett år

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Den 3 Juli 2017 är det precis ett år sedan den nya marknadsmissbruksförordningen (MAR) trädde i kraft med nya regler om bl.a. hantering av insiderinformation för listade och börsnoterade bolag i hela EU.

Mitt namn är John Engholm, jag är chefsjurist på Serendipity Group och inom den egna gruppen har vi fem bolag som påverkades av MAR. Redan efter några månader insåg vi att de nya reglerna MAR medförde en omfattande administrativ arbetsbörda och att risken för misstag i den manuella hanteringen var alldeles för stor.

Hur hanterar jag all insiderinformation?

InsiderLog är ditt digitala verktyg för hantering av insiderinformation och loggböcker. Från början var det för att tillgodose vårt eget behov av en sådan lösning, men i november 2016 lanserade vi InsiderLog externt till andra bolag utanför gruppen och har på kort tid kommit upp i fler än 150 noterade bolag som kunder. Det är bolag inom alla storlekar och branscher som använder InsiderLog för att effektivisera och automatisera sin hantering av insiderinformation, på ett sätt som både sparar tid och säkerställer compliance.

Se video nedan om hur InsiderLog fungerar eller läs mer här.

MAR insider, sen då?

Det är många saker som har varit oklara med MAR och det har varit svårt att få tydliga svar från Finansinspektionen, Nasdaq och andra. På den här bloggen kommer vi att försöka samla relevant information för dig som jobbar med frågor om insiderinformation, MAR och compliance. Det kan vara alltifrån beslut om sanktioner till debattartiklar och klargöranden i intressanta frågor som vi stött på.

Följ oss också gärna på LinkedIn för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][contact-form-7 id=”858″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Posted

in

by

Tags: